Kešu ořechy Natural 500g

 
 

Pořád hledáte co by pro vás mohlo být to pravé ořechové? Tak to bude přesně kešu! Pokud ještě nevíte, jaký oříšek bude pro vás ten nejlepší, tak se vsadíme, že to bude právě kešu. Kešu má nejen jemnou chuť, ale také je bohatým zdrojem tuku a bílkovin.

Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.

 

Dostupnost Skladem (7 ks)
Můžeme doručit do
20.11.2019
Běžná cena 199 Kč
Ušetříte 30 Kč (–15 %)
169 Kč    
Kód produktu IBK6
Značka IBK TRADE
Kategorie Kešu
 

Pořád hledáte co by pro vás mohlo být to pravé ořechové? Tak to bude přesně kešu! Pokud ještě nevíte, jaký oříšek bude pro vás ten nejlepší, tak se vsadíme, že to bude právě kešu. Kešu má nejen jemnou chuť, ale také je bohatým zdrojem tuku a bílkovin.

Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.

Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.

Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok. 

Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.

Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy, což je pro lidský organismus nejpřínosnější.

Jsou zdrojem omega-3 nebo omega-6 polynenasycených mastných kyselin, které příznivě ovlivňují hladinu cholesterolu. Mají blahodárný vliv na naši pokožku, vlasy a kvalitu nehtů. Pomáhají i našemu trávicímu systému, protože vláknina v nich obsažená působí proti zácpě a semínka, které při pravidelné konzumaci dokáží v tomto směru skutečně pomoci. Ořechy a semena vás také nadopují dobrou náladou a uvolní napjaté nervy. Díky obsahu různých minerálů a vitamínů, zejména vitamínů skupiny B, jsou přirozenými antidepresivy. Po mandlích je kešu druhým nejprodávanějším ořechem - neprodávají se ve skořápce. Mají v sobě mnoho oleje, který se musí tepelně odstranit, jak se oříšky vyloupnou.

Živiny: vitamín A, vitamín B1, vitamín B2, vitamín E, fosfor, draslík, železo, hořčík, kyselina pantoneová, nenasycené mastné kyseliny,...

Kalorická hodnota ve 100g: Energie 2403 kJ (574 kcal), Bílkoviny: 15,3 g, Sacharidy: 32,6 g (z toho cukry 5,2 g), Tuky: 46,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 9,1 g), Vláknina: 3,3 g, Sodík: 0,012 g.

kcal Cukry Tuky Nasycené MK Sodík
574 5g 47g 9,1g 0,016g
29% 6% 67% 46% 1%

 Doporučeného denního množství pro dospělé


Složení: Kešu - produkt kontrolovaného zemědělství.

Skladování: Kešu stejně jako ostatní ořechy jsou náchylné na žluknutí. Proto by se měly spotřebovat co nejdříve. Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

Hmotnost 0.5 kg
 
Provozovatel webu CukrovinkyNej.cz, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace